Werkwijze

ICI biedt steun, ervaring en begeleiding bij psychische moeilijkheden.
Er wordt telkens gestart met een kennismakingsgesprek, waarin je samen met de therapeut bepaalt of je liefst start met individuele psychotherapie of met het volgen van de module stresshantering.

Individuele

therapie

 

De individuele psychotherapie bij ICI verloopt via verschillende gesprekken met de therapeut.
 
Tijdens de eerste gesprekken helpt de therapeut je om duidelijk te krijgen met welke moeilijkheden je worstelt en wat je wil veranderen. Wanneer dit voldoende ruimte heeft gekregen stelt de therapeut gerichte vragen, biedt ze steun en geeft ze soms oefeningen, zodat je stilaan meer inzicht opdoet in jezelf. Via dit inzicht zet je, met behulp van de therapeut, telkens een stap dichter naar je gewenste veranderingen.
 
In de therapiepraktijk is er bewust veel openheid voor jouw feedback; het is belangrijk dat je je veilig voelt om te laten horen wat er wel en niet werkt voor jou in de therapie, zodat je een zo goed mogelijke hulp krijgt.

Stress -

hantering

 

Als je vooral last hebt van overspanningsklachten, of misschien preventief op zoek bent naar handvaten om minder stress te ervaren, dan kan je de module Stresshantering volgen.
 
De module is gebaseerd op principes uit de Mindfulness. Het bevat een vast pakket van vijf sessies waarin je uitleg, oefeningen en begeleiding krijgt rond vaardigheden om stress te lijf te gaan;
Time-management en ruimte maken
 
Ontspanning en relaxatie
 
Omgaan met piekeren
 
Slaapverbetering
 
Evaluatie en toepassingen
Contacturen:        
Duur van de sessies:
 
Prijs:
 
Annulatiekosten:
 
 
Betalingen:
 
 
maandagnamiddag + 20u, dinsdagvoormiddag + 17u, woensdagnamiddag, vrijdagvoormiddag + 17u
Zowel het kennismakingsgesprek, de individuele therapiesessies als de aparte sessies stresshantering duren telkens 1 uur.
 
Per gesprek of sessie wordt er 55 euro aangerekend.
De module Stresshantering kost in het totaal 300 euro.
Voor (gezamenlijk) extern overleg en voor verslagen voor externe diensten (huisarts, mutualiteit, controle-arts) wordt 15 euro aangerekend
Indien een sessie niet, of niet tijdig (binnen de 24u), geannuleerd wordt, zal er een annulatiekost van 40 euro worden aangerekend. Dit geldt niet in geval van ziekte. Wanneer de therapeut te laat (binnen de 24u) annuleert, gebeurt de volgende sessie aan 40 euro 
 
De betaling gebeurt cash, er is geen bancontact aanwezig.
Neem contact op met je mutualiteit om na te gaan of je recht hebt op gedeeltelijke terugbetaling.
 
 

Praktische

informatie