top of page
Af en toe komen we als mens momenten tegen waarin we overspoeld worden door teveel zorgen of emoties, door moeilijk te verwerken gebeurtenissen, door een berg van werk of verplichtingen, ...
 
Via therapie kan je leren om jezelf uit deze overspoeling te halen.
Je leert om jezelf op de steiger te zetten, van waarop je het geheel kan overschouwen. Of het water dan woelig, kabbelend of stil is, je zit op een betere afstand om het water, of je moeilijkheden, te aanschouwen en ze te onderzoeken.
 
Van hieruit kan je je blik naar de toekomst richten.
 
Therapiepraktijk ICI biedt je hiervoor steun, ervaring en begeleiding.

Voor wie ?

​Je kan bij Therapiepraktijk ICI terecht als je ouder bent dan 18 jaar en hulp zoekt om bepaalde aspecten in je leven te veranderen.
 
Deze levensaspecten zijn zaken die op dit moment in de weg staan van een 'vrij en tevreden gevoel', zoals bijvoorbeeld je werk, je relatie, je verleden of je eigen functioneren.
 
Enkele voorbeelden van veel voorkomende vragen voor therapie zijn; 'hoe kan ik minder angsten ervaren?', 'hoe kan ik terug meer geluk voelen?', 'hoe kan ik deze gebeurtenis een plaats geven?', 'hoe kan ik me beter vehouden met mijn werksituatie?', ...
 
Daarnaast heeft ICI specifieke ervaring in het bieden van begeleiding bij overspanning, burnout en identiteitsvragen.

Algemeen

 

Over-

spanning

 

Bij overspanning voel je regelmatig onrust en nervositeit.
 
Op fysiek vlak uit dit zich o.a. in opgespannen spieren, een snelle ademhaling, moeilijk inslapen, hartkloppingen, maagklachten of 'een gevoel adrenaline' in je lichaam.
 
Op mentaal vlak toont dit zich o.a. in constant piekeren, je moeilijk kunnen concentreren, minder onthouden of gefocust zijn op meer en beter presteren.

Burnout

 

Na een periode van langdurige overspanning kan je in een burnout terechtkomen.
 
Je voelt je dan uitgeput, erg emotioneel en merkt op dat je steeds moeilijker kan gaan werken.
Het voelt alsof je 'je batterijen' niet meer kan opladen, hoe hard je ook probeert.
 
Een burnout kan gerelateerd zijn aan het werk, maar dat is het niet altijd;
je kan ook aan een burnout lijden door langdurige relationele, familiale of sociale stress.
Identiteits-
vragen
Op verschillende momenten in je leven kan je overvallen worden door een plotse twijfel
"is dit hoe ik mijn leven wil invullen?", "wil ik op deze manier voort of moet het anders?", ...
 
Gekende vormen zijn de 'mid-life en quarter-life-crisis' en twijfels rond seksuele geaardheid, maar ook na het verlies van een dierbare of een job kunnen deze twijfels opkomen.
 
Ondanks dat deze twijfels deel uitmaken van ons 'mens zijn', kunnen ze soms zwaar beslag leggen op je functioneren. In dat geval kan psychotherapie een belangrijke hulp vormen.

Door wie ?

Ik ben Romina Rys, oprichtster van Therapiepraktijk ICI.
In 1987 ben ik geboren in Antwerpen, om daar op te groeien tussen mijn thuis, de school en de tennisclub. Na een eerste studie Taal & Letterkunde Frans en Engels aan de Universiteit Antwerpen ben ik uitgeweken naar Leuven om 'mijn droom te volgen' en psychologie te studeren. Hier ben ik in 2011 afgestudeerd aan de K.U.Leuven als erkend klinisch psychologe, met optie 'volwassenen'. Erkenningsnummer: 872111324.
 
Deze studie heeft me als mens verrijkt en heeft me op professioneel vlak zowel belangrijke als mooie werkervaringen bijgebracht.
Zo werkte ik o.a. in het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Annendael te Diest en in het Opvangcentrum voor asielzoekers Fedasil te Sint-Truiden. Dit telkens ter begeleiding van verschillende psychische problematieken (angsten, stressklachten, depressie, rouw, chronische vermoeidheid, ...).
Sinds 2013 werk ik deeltijds in een project voor werkzoekenden met psychische moeilijkheden vanuit GTB-VDAB in Sint-Truiden. Hierbij werk ik aan activering en bied ik begeleiding bij onderliggende psychische moeilijkheden
 
Omdat ik daarnaast meer onderbouwd en geschoold als psychotherapeut wilde werken, vervolledigde ik in 2016 de therapieopleiding 'Postgraduaat Cliëntgerichte Psychotherapie' aan de K.U.Leuven. Hier leerde ik reeds de waarde van integratie en interactie. Daarnaast werkte ik 2 jaar als psychotherapeut in het StressLabo te Loonbeek bij mensen met overspanning- en burnoutklachten, waar ik mijn eigen psychotherapeutische stijl en werkwijze steeds meer ontwikkeld heb.
 
Mijn passie voor psychotherapie is sindsdien zo sterk gegroeid dat ik de beslissing nam een eigen therapiepraktijk te starten. Ik wens hiermee mensen bij te staan in hun persoonlijke zoektocht; of dit nu naar meer tevredenheid, naar minder stressklachten of naar 'grote veranderingen in het leven' is, ik wil zowel warm als professioneel mijn begeleiding bieden binnen individuele psychotherapie.
​
De komst van onze twee zoontjes in 2017 en 2018 heeft een nieuwe storm doen waaien op persoonlijk en professioneel vlak. Na het doormaken van een korte maar intense postnatale depressie stond ik opnieuw wat dichter bij mezelf. Dit zorgde voor de durf om mijn 'lang op stal gezette' wens in realiteit om te zetten: groepssessies en workshops geven rond zelfzorg en emotioneel welzijn.

​

 

Werkwijze

ICI biedt steun, ervaring en begeleiding bij psychische moeilijkheden.
Er wordt telkens gestart met een kennismakingsgesprek, waarin je samen met de therapeut bepaalt of je liefst start met individuele psychotherapie of met het volgen van de module stresshantering.

Individuele

therapie

 

De individuele psychotherapie bij ICI verloopt via verschillende gesprekken met de therapeut.
 
Tijdens de eerste gesprekken helpt de therapeut je om duidelijk te krijgen met welke moeilijkheden je worstelt en wat je wil veranderen. Wanneer dit voldoende ruimte heeft gekregen stelt de therapeut gerichte vragen, biedt ze steun en geeft ze soms oefeningen, zodat je stilaan meer inzicht opdoet in jezelf. Via dit inzicht zet je, met behulp van de therapeut, telkens een stap dichter naar je gewenste veranderingen.
 
In de therapiepraktijk is er bewust veel openheid voor jouw feedback; het is belangrijk dat je je veilig voelt om te laten horen wat er wel en niet werkt voor jou in de therapie, zodat je een zo goed mogelijke hulp krijgt.

Stress -

hantering

 

Als je vooral last hebt van overspanningsklachten, of misschien preventief op zoek bent naar handvaten om minder stress te ervaren, dan kan je de module Stresshantering volgen.
 
De module is gebaseerd op principes uit de Mindfulness. Het bevat een vast pakket van vijf sessies waarin je uitleg, oefeningen en begeleiding krijgt rond vaardigheden om stress te lijf te gaan;
Time-management en ruimte maken
 
Ontspanning en relaxatie
 
Omgaan met piekeren
 
Slaapverbetering
 
Evaluatie en toepassingen
Contacturen:        


Duur van de sessies:
 

Prijs:

 


Annulatiekosten:
 

 

Terugbetalingen:
 
 
onderling te bepalen

Zowel het kennismakingsgesprek, de individuele therapiesessies als de aparte sessies stresshantering duren telkens 1 uur.
 
Per gesprek of sessie wordt er 60 euro aangerekend.
De module Stresshantering kost in het totaal 300 euro.
Voor (gezamenlijk) extern overleg en voor verslagen voor externe diensten (huisarts, mutualiteit, controle-arts) wordt 15 euro aangerekend

Indien een sessie niet, of niet tijdig (binnen de 24u), geannuleerd wordt, zal er een annulatiekost van 40 euro worden aangerekend. Dit geldt niet in geval van ziekte. Wanneer de therapeut te laat (binnen de 24u) annuleert, gebeurt de volgende sessie aan 40 euro 
 

Neem contact op met je mutualiteit om na te gaan of je recht hebt op gedeeltelijke terugbetaling.
 
 

Praktische

informatie

 

 

bottom of page