Door wie ?

Ik ben Romina Rys, oprichtster van Therapiepraktijk ICI.
In 1987 ben ik geboren in Antwerpen, om daar op te groeien tussen mijn thuis, de school en de tennisclub. Na een eerste studie Taal & Letterkunde Frans en Engels aan de Universiteit Antwerpen ben ik uitgeweken naar Leuven om 'mijn droom te volgen' en psychologie te studeren. Hier ben ik in 2011 afgestudeerd aan de K.U.Leuven als erkend klinisch psychologe, met optie 'volwassenen'. Erkenningsnummer: 872111324.
 
Deze studie heeft me als mens verrijkt en heeft me op professioneel vlak zowel belangrijke als mooie werkervaringen bijgebracht.
Zo werkte ik o.a. in het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Annendael te Diest en in het Opvangcentrum voor asielzoekers Fedasil te Sint-Truiden. Dit telkens ter begeleiding van verschillende psychische problematieken (angsten, stressklachten, depressie, rouw, chronische vermoeidheid, ...).
Sinds 2013 werk ik deeltijds in een project voor werkzoekenden met psychische moeilijkheden vanuit GTB-VDAB in Sint-Truiden. Hierbij werk ik aan activering en bied ik begeleiding bij onderliggende psychische moeilijkheden
 
Omdat ik daarnaast meer onderbouwd en geschoold als psychotherapeut wilde werken, vervolledigde ik in 2016 de therapieopleiding 'Postgraduaat Cliëntgerichte Psychotherapie' aan de K.U.Leuven. Hier leerde ik reeds de waarde van integratie en interactie. Daarnaast werkte ik 2 jaar als psychotherapeut in het StressLabo te Loonbeek bij mensen met overspanning- en burnoutklachten, waar ik mijn eigen psychotherapeutische stijl en werkwijze steeds meer ontwikkeld heb.
 
Mijn passie voor psychotherapie is sindsdien zo sterk gegroeid dat ik de beslissing nam een eigen therapiepraktijk te starten. Ik wens hiermee mensen bij te staan in hun persoonlijke zoektocht; of dit nu naar meer tevredenheid, naar minder stressklachten of naar 'grote veranderingen in het leven' is, ik wil zowel warm als professioneel mijn begeleiding bieden binnen individuele psychotherapie.
De komst van onze twee zoontjes in 2017 en 2018 heeft een nieuwe storm doen waaien op persoonlijk en professioneel vlak. Na het doormaken van een korte maar intense postnatale depressie stond ik opnieuw wat dichter bij mezelf. Dit zorgde voor de durf om mijn 'lang op stal gezette' wens in realiteit om te zetten: groepssessies en workshops geven rond zelfzorg. Het eerste uitgewerkte idee gaat van start in juni 2019: Mamaplan; zelfzorg voor moeders.

Gsmnummer: 0474.73.94.00

Mailadres: therapiepraktijk.ici@gmail.com